dijous, 24 de setembre del 2015

4ESO ACT 2 (a). OMPLE ELS BUITS: TREBALLEM LES IDEES CLAUS DE L'ANTIC RÈGIM, IL·LUSTRACIÓ I DESPOTISME IL·LUSTRAT

Clergat - Edat Moderna - delegats reials - exèrcit - oligàrquiques - XVIII - absolutisme - diplomàcia - noblesa - Antic Règim - burgesia - dret diví

Anomenem [ ] el sistema de poder que va existir a l'[ ], caracteritzat perquè la sobirania era de [ ] tenia unes institucions [ ], és a dir, només representaven una minoria, i una [ ] fragmentada i en mans dels propietaris de la terra.
En el transcurs del segle [ ], el poder dels monarques europeus va derivar cap a l'[ ], en el qual el rei no compartia el poder amb ningú. Els estaments que van donar suport als monarques absoluts van ser la [ ], el [ ], anomenats també privilegiats i alguns sectors de la [ ] mercantil.
Els instruments que els monarques absoluts van utilitzar per reforçar el seu poder van ser: augmentar els contingents de l'[ ] i professionalitzar-lo, establir uns [ ] enfortint la justícia per tal de controlar els governs locals i enfortint la llengua per controlar les relacions internacionals.

Laborals - oratores - desigualtat - bellatores - impostos - fiscals - laboratores-

La societat de l’Antic Règim estava dividida en tres estaments (estats o ordres): el clergat ( ), que s'ocupava de resar i assegurar la protecció divina; la noblesa ( ), que combatia i protegia la col·lectivitat dels seus adversaris i el poble o estat pla ( ), la funció del qual era produir tots els béns materials que la societat necessitava.
La característica principal de la societat estamental era la [ ] civil entre estaments privilegiats que gaudien de tots els drets, com la Noblesa i el Clergat (no pagaven [ ]) i els no privilegiats (el poble o tercer estat) que suportava totes les càrregues [ ] i [ ]

Competència - intervencionistes - fisiocràcia - despostisme - Il.lustrada - Quesnay - agricultura - Adam Smith - reglamentacions - intervenció - Il.lustració - absolut - poble - iniciativa - liberalisme

La Burgesia [ ] insatisfets amb les polítiques mecantilistes i [ ] de la Monarquia Absoluta, van desenvolupar dos nous ideals: la [ ] i el [ ] econòmic. Els fisiòcrates ( ) defensaven que la riquesa d'un país radicava en l'[ ] i en les activitats productives. El liberalisme econòmic ( ) creia que el motor de l'economia era la [ ] individual i la [ ], i criticava durament les [ ] i la [ ] estatal.
Davant de l'expansió dels ideals de la il.lustració, les Monarquies van reaccionar amb un nou ideal: EL [ ] IL-LUSTRAT. Alguns Monarques europeus van adoptar alguns dels ideals propis de la [ ], però sense renunciar mai al seu poder [ ]. "Tot per al [ ], però sense el poble".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada