dimarts, 29 d’octubre del 2013

AUSCHWITZ

VALOREM LA FUNCIÓ DELS CAMPS D'EXTERMINI
LES CONSEQÜENCIES: 
DECEPCIÓ MORAL I PÈRDUES HUMANES


(Si les descàrregues no funcionen per quüestions de copyrigth podeu fer la recerca de la informació buscant vídeo sobre el mateix tema al YouTube)

DOCUMENTAL HOLOCAUST-NAZISME: 


Noche y nieblaDotze anys després d'alliberar i descobrir els camps de concentració nazis, Alain Renais entra en el desert i sinistre del camp d'Auschwitz. Lents travellings a color sobre l'arquitectura despoblada, on la herba neix novament, alternat amb imatges d'arxiu (en blanc i negre, rodades al 1944) que reconstrueixen la inimaginable tragèdia que van patir els presoners així com les causes i les conseqüències d'aquesta tragèdia: des de l'arribada del nazisme i la deportació dels jueus fins al judici de Nuremberg.

El documental és fantàstic i ens mostra d'una forma crua i de vegades poètica la barbàrie del nazisme als seus camps de concentració. En ell trobarem imatges poques vegades vistes, un text i una narració adequades, i una música que s'adapta a la perfecció amb el dramatisme que ens vol transmetre. És recomanable sobretot per tots aquells que encara avui dia neguen l'Holocaust i el malson que va viure el poble jueu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada